Edu(cația) golului de final: Păulișana Păuliș – Șoimii Lipova 0-1

Ca și runda trecută, Șoimii Lipova a salvat două puncte pe final de meci. La Păuliș, lipovanii au făcut o primă repriză destul de ștearsă, au arătat o altă față după pauză, dar au avut nevoie de o fază dubioasă, contestată îndelung de gazde, pentru a termina turul cu o victorie și a ține, cât de cât, deschisă lupta pentru primul loc.

Pe un teren destul de tare și denivelat, s-a jucat destul de puțin fotbal, în special în prima parte. Păulișul a acceptat dominarea teritorială a viceliderului și a acționat în special pe contraatac. La o astfel de fază, Asandului a scăpat singur cu Bujor, dar acesta și-a salvat echipa. Ocaziile importante pentru Lipova au venit după pauză. Filimon, în două rânduri, Sergiu Popa și Piț ori l-au întrebuințat serios pe Dulhaz, ori nu au cadrat execuțiile. Gazdele l-au mai prezentat odată pe Asandului (jucător curtat insistent chiar de „șoimi”) în fața goal-keeperului advers, însă tânărul fotbalist de picior stâng a trimis de data aceasta pe lângă.

Partida se îndrepta spre o remiză albă, însă minutul 86 avea să fie cu noroc pentru lipovani și plin de nervi pentru jucătorii Păulișului. O lovitură liberă dictată pentru un henț îndelung contestat, a fost executată de Sergiu Popa, Edu (foto, intrat pe teren de 3 minute) a sărit fals, Dulhaz a respins balonul până la același jucător al vizitatorilor, care a înscris din apropiere. Formația din Podgorie a protestat îndelung la asistentul Paul Ardelean, acuzând o poziție de offiside la marcatorul golului, Savu ieșind cel mai șifonat cu o eliminare.

Cert este că punctele au ajuns la Lipova, care rămâne la 5 puncte în spatele liderului de necontestat al Ligii a IV-a. „În primul rând, am jucat pe un teren foarte prost: denivelat, tare și cu iarbă mare. Din această cauză, nu ne-a ieșit deloc jocul de construcție pe care l-am încercat în prima repriză. În partea a doua, am jucat mai direct, cu mingi lungi și au apărut și ocaziile. Golul din final a fost mai mult decât meritat, iar în opinia noastră nu se poate vorbi de offside. Edu a plecat dintre fundașii adverși în momentul executării loviturii, altceva nu mai contează. Mă bucur că am luat trei puncte de pe un teren greu, împotriva unei formații destul de agresive și am intrat în vacanță cu o victorie ce ne ține la o distanță acceptabilă față de cei din Criș”, a spus antrenorul Lipovei, Flavius Sabău.

De cealaltă parte, Dănuț Mițiți crede că remiza ar fi fost justă. „Nu susțin că am fost mai buni decât Lipova, dar după aspectul general al partidei și al numărului de ocazii clare nu am fi meritat să pierdem. Avem dubii mari de offside la golul lor, însă, personal, m-a supărat altceva. Lovitura liberă ce a precedat golul a fost acordată pentru un henț similar cu unul ce nu ni s-a acordat nouă cu o fază înainte”, a menționat tehnicianul Păulișanei la finalul unei partide cu nu mai puțin de 9 cartonașe galbene și unul roșu.

Formații:

Păuliș: Dulhaz – E. Calancea, Mariș, Suciu, Ambruș – Asandului, Savu, Țepeș, D. Calancea – Itu (79 Mițiți) – D. Popa (66 Bruț).

Lipova: Bujor – Kocsis (83 Edu), Pantea, Bercu, Tomuț – Orza (58 Piț), Bier, Simion, S. Popa – Filimon, Vasinc.

Arbitri: Cristian Burza – Paul Ardelean, Flavia Dumitru. Observatori AJF: Iosif Manușov, Eugen Roșu.

Un comentariu


  1. Asa le place celor de la Lipova, sa castige in min.94, spre disperarea unora…azi le-a iesit putin mai repede. Intre timp, ia niste meditatii, ca am o vaga banuiala ca limba romana nu e limba ta materna

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.