Doar 34 de minute de fotbal în amicalul Deva – Lipova, în final au câștigat…nervii

Doar 34 de minute de fotbal în amicalul Deva - Lipova, în final au câștigat...nervii

Din noua postură, cea de director sportiv al celor de la CSM Deva, Daniel Cherecheși (fostul manager al Crișului) a intermediat transferuri importante din județul nostru la gruparea de la poalele Cetății, precum Sulea (Crișul), Ianc (Cermei) sau Vasiu (Lipova), dar a legat și meciuri amicale cu formații din Arad. Șoimii Lipova a fost oaspetele devenilor astăzi, însă lucrurile nu au decurs tocmai pașnic și testul a durat doar 34 de minute.

Pe terenul sintetic din vecinătatea arenei principale, spiritele s-au aprins iremediabil după o intrare mai tare la Trabalka, atacantul lipovanilor revenind pe gazon după o operație ce l-a ținut mai mult de un an pe tușă. Înainte de acest episod, au mai fost ceva scântei și între fostul utist, Alex Tecsi și Dragan Paulevici, devenit în această iarnă „șoim”, așa că de aici și până la o încăierare în toată regula a fost doar un pas. După 4-5 minute, lucrurile s-au mai calmat puțin, dar antrenorul devenilor, Ștefan Nanu, a pus punct testului. Fiecare echipă a rămas în jumătatea ei de teren pentru un antrenament de revenire după efort și apoi și-au vzăut de drumul lor.

Scorul din minutul 34, cel al întreruperii, era egal: 1-1. Lipova a marcat prima, prin Trip, care a fost lansat în adâncime de Trabalka și nu a greșit din interiorul careului. Deva a egalat prin Tecsi, dintr-un penalty dictat după intervenția lui Hațegan asupra lui Trașcă. Dar, au fost și alte ocazii importante pe lângă goluri, cum ar fi șutul lui Ianc respins de sub bară de Iliescu, devierea slabă a lui din centrarea lui Vitan, respectiv lovitura de cap a lui Paulevici respinsă in extremis de Manea sau ratarea lui Trabalka din centrul careului de 16 metri.

Daniel Cherecheși nu a dorit să comenteze momentele de tensiune ce au dus la întreruperea amicalului de astăzi, ci a vorbit doar despre fotbal și obiectivele Devei. „Atât cât s-a jucat, a fost o partidă bună, între două echipe foarte bune de Liga 3-a. Atât de o parte, cât și de cealaltă, sunt mulți jucători cu caliate și antrenori buni, ambele echipe vor avea un cuvânt de spus în retur în seriile lor. Noi construim la Deva cu jucători tineri, care , sperăm noi, să facă pasul mai sus. Dacă se vor pregăti au șansă să ajungă în fotbalul mare. Ajungeam la acest amical după un cantonament bun la Herculane, a fost primul amical după pregătirea centralizată și vom continua antrenamentele și jocurile de pregătire. Urmează Ghiroda și Unirea Alba Iulia. Obiectivul nostru este să ajungem pe podium, avem condiții și lot bun, sperăm să ne ajute și rezultatele”, a spus noul „oficial” al devenilor.

Lipova rămâne cu două amicale și jumătate în această iarnă: 1-2 cu Ripensia și 6-0 cu Cermei. „Au fost 35 de minute bune de fotbal. Din păcate, meciul între două echipe s-a încheiat prea devreme. Atât cât s-a jucat a fost foarte bine. Ritmul a fost bun, ne-am creat multe ocazii de poartă, sunt mulțumit de ce s-a jucat. Continuăm pregătirea, miercuri avem amical cu UTA 2004, iar sâmbăta viitoare cu CAO, să vedem ce terenuri găsim, preferăm cu iarbă naturală”, a menționat Radu Pop, președintele Lipovei.

Formații:

Deva: Manea – Curescu, Tecsi, Vasiu, Branea – Vitan, Ianc, Toiu, Trașcă – Bîrsan, Sulea

Lipova: Iliescu – Hațegan, I. Pop, A. Popa, Filimon – Trip, Prună, Salhi, Gherasim – Trabalka, Paulevici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.