Divizionarele terțe arădene rămân în priză, dar iau măsuri privind igiena jucătorilor: „O situație specială la care trebuie să ne conformăm cu toții”

Divizionarele terțe arădene rămân în priză, dar iau măsuri privind igiena jucătorilor: „O situație specială la care trebuie să ne conformăm cu toții”

Echipele arădene de Liga 3-a s-au mișcat în general bine în amicalele iernii și au început pozitiv returul. Într-o etapă a remizelor, fiecare dintre echipe a adăugat câte un punct în clasament, după prestații bune. Acum, însă Șoimii Lipova, Crișul Chișineu Criș, Progresul Pecica și Gloria Lunca Teuz Cermei trebuie să se conformeze și, ca tot fotbalul românesc, să ia o pauză forțată cel puțin până la 31 martie. Toți tehnicienii nu ascund faptul că sunt puși într-o situație complicată  în plină perioadă competițională, dar, pe de altă parte, consideră normală decizia luată de FRF pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19.

Lipova a impus remiza la Târgu Jiu, în compania liderului Craiova, și era pregătită să lege cel de-al 11-lea rezultat pozitiv la rând contra celor de la Horezu chiar astăzi, pe terenul din Pâncota. Planurile s-au schimbat, însă, total. „Cel mai important este că suntem toți sănătoși. Am considerat că e bine să le dau liber jucătorilor până săptămâna viitoare, dar fiecare are program individual de forță. Apoi, vedem ce va fi, dacă toate sunt ca astăzi reluăm antrenamentele. Dacă stăm două săptămâni pierdem prea mult din pregătire și, implicit, din competitivitate. S-ar pierde capacitatea aerobă și ar trebui să o luăm de la capăt. Sunt optimist că va fi bine”, susține Flavius Sabău, tehnicianul „șoimilor”.

Tot astăzi ar fi trebuit să joace și Crișul la Dumbrăvița în căutarea revanșei pentru partidele în care nu au cunoscut gustul succesului contra timișenilor, deși mai mereu scorul nu a reflectat realitatea din teren. „Nu ne cade bine această întrerupere, dar fotbalul e pe planul secund în acest moment. Încercăm să facem un program de menținere a formei fizice în special, altfel trebuie să o luăm de la zero. În weekend, jucătorii au program individual, apoi, de luni, vom decide împreună cu conducerea clubului cum ne organizăm în așa fel încât să ne pregătim într-un mediu sănătos, fără riscuri. Trei săptămâni de pauză sunt multe, trebuie să găsim soluții pentru a ne antrena”, spune și Adrian Abrudean, antrenorul Crișului.

Progresul Pecica a debutat în noul an cu o remiză pe terenul conjudețenei Crișul Chișineu Criș. Jocul echipei „galben-albastre” a fost unul destul de solid, iar în meciul cu Fortuna Becicherecu Mic pecicanii porneau cu prima șansă. „Ne conformăm decizie luate de autorități, în aceste situații ele știu ce e de făcut în astfel de situații. S-au întrerupt deja toate campionatele importante ale Europei, era normal să ne oprim și noi la acest nivel. Prioritatea numărul unu este stoparea epidemiei de coronavirus, mai departe, fiecare dintre noi, antrenori și jucători, trebuie să se adapteze unei pregătiri în condiții speciale. E dificil fiindcă nici meciuri amicale nu poți disputa, din antrenamente e puțin mai greu să menții o formă sportivă bună. Dar, vom face tot posibilul să reușim, nu modificăm programul de antrenamente, cu speranța că la începutul lunii aprilie vom fi pregătiți să jucăm din nou pe puncte”, susține și Dan Stupar, tehnicianul Progresului.

Cermeiul a evitat în ultimele minute eșecul cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii. Timișenii au condus cu 3-1 până în minutuil 84, dar partida s-a terminat la egalitate: 3-3. „Teoretic, o echipă ce salvează un punct în aceste condiții, avea moral și încredere pentru meciul ce urma, cel de la Dăești, dar e normal să respectăm decizia FRF. Vineri avem antrenament, weekendul este liber, dar, de luni, ne pregătim normal, cu cinci antrenamente pe săptămână, dar în condiții de siguranță. Fiecare se păzește acasă, iar la pregătire mergem pe igienă maximă, doar 10 jucători într-un vestiar. Sperăm să putem să ne pregătim în continuare, să corectăm ce nu a fost bine în prima etapă, căci au fost destule lucruriîn neregulă pe ambele faze ale jocului”, ne-a declarat și Falvius Moisă.

Așadar, divizionarele terțe arădene rămân în priză, cu speranța că reluarea campionatului le va prinde într-o formă sportivă cât de cât bună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.