Derby-ul Sebiș – Lipova la pătrat, pe puncte și cu juniori!

Derby-ul Sebiș – Lipova la pătrat, pe puncte și cu juniori!

Mâine, se încheie săptămâna în care Șoimii Lipova și Național Sebiș se înfruntă de două ori. La finalul primului meci, disputat marți, la Pîncota, „șoimii” și-au luat biletele pentru turul patru al Cupei României, însă asta nu înseamnă că automat vor și ajunge acolo. Conducerea Sebișului a contestat faptul că „șoimii” nu au început partida cu niciun fotbalist Under 19 pe teren, considerând că nu s-a respectat regulamentul. Sunt argumente de-o parte și de cealaltă, pe care Comisia de Disciplină și Etică ar trebui să le cântărească chiar săptămâna viitoare.

Până una alta, ne așteaptă 90 de minute încărcate de miza punctelor pentru două echipe cu aceeași linie de clasament, cu diferența de un gol marcat în plus în dreptul gazdelor. Oricum, patru puncte din 9 posibile sunt destul de puține în special pentru echipa de pe Crișul Alb, ce și-a propus să se implice în lupta pentru promovare. Dar, la ce lot și stabilitate financiară au, și lipovanii sperau într-un start mai bun.

Așadar, mâine, începând cu ora 17,00, se va juca cu săbiile pe masă, mai ales că Naționalul are de luat și revanșa pentru eșecul de marți. „Abordez toate partidele la victorie, stabilim o strategie împreună cu băieții, nu ne interesează prea mult adversarul. În pregătirea oricărei partide, mă concentrez pe echipa noastră, pe ceea ce creăm noi. Sigur, acum după ce am jucat cu ei, am și câteva idei despre potențialul lor, dar, repet, îmi doresc să punem în practică ceea ce antrenăm săptămână de săptămână, indiferent de adversar. Ceea ce mă deranjează este că nu știm să gestionăm avantajul luat pe tabelă. S-a întâmplat la Deva și marți, în Cupă, nu avem maturitatea necesară să închidem partidele la 1-0 în favoarea noastră”, a menționat antrenorul Alin Chița, care, din câte se pare, nu-l va avea la dispoziție, din motive medicale, pe eroul primei runde, Adelin Voinescu.

Tot ce au de făcut lipovanii pentru vizita de la Sebiș este să-și păstreze concentrarea și să nu repete figura făcută cu Cermeiul în exact aceeași situație, victorie în Cupă și eșec în campionat, după câteva zile. Totodată, trebuie gestionată și chestiunea celor trei fotbaliști Under 19. „Evident că după experiența cu Cermeiul, ne-am mai reglat un pic posturile unde folosim juniorii și vom arăta altfel în campionat. În Cupă, la Sebiș ne-a surprins jocul bun făcut de Petculescu în prima repriză, ne-a creat multe probleme coborând după mingi, venind apoi ca al doilea vârf, când pe stânga, când pe dreapta, a creat superioritate la centrul terenului. Nu prea am știut să ne apărăm, dar am rezolvat tactic la pauză acest lucru. O să încercăm să anticipăm toate situațiile de joc în partida de campionat și să aliniem un prim <<unsprezece>> cât mai competitiv”, a mențional Flavius Sabău, care a anunțat și revenirea pe gazon a lui Calvin, după etapa de suspendare, dublată de o ușoară accidentare.

Formații probabile:

Național Sebiș: Moroz – Poștoarcă, Bârsănel, Pintea, Siminic – Ruță –  Săulescu, Petculescu, E. Dică, C. Vereș – Enciu.

Șoimii Lipova:  Iliescu – Kocsis, Calvin, Pașcu, Mandache – Piț, Bier, Copil, Deta – Vasinc, Trabalka.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.