Derby închis între Crișul și Lipova! Abrudean: „Egalul ne avantajează mai mult pe noi” v.s. Sabău: „Mai ușor să anihilezi decât să construiești”+FOTO

Derby închis între Crișul și Lipova! Abrudean: „Egalul ne avantajează mai mult pe noi” v.s. Sabău: „Mai ușor să anihilezi decât să construiești”+FOTO

Derby arădean destul de închis în Liga 3-a. Echipele ce terminau în frunte sezonul trecut și participau la barajul de promovare în Liga 2-a s-au anulat reciproc pe arena „Aurel Ardelean”, remiza albă convenindu-le până la urmă ambelor tabere. Crișul rămâne pe primul loc de una singură, în timp ce Lipova își consolidează poziția de play-off și bifează cel de-al 8-lea rezultat pozitiv la rând.

Abrudean: „Era greu să ne surprindem unii pe alții, îmi felicit jucătorii”

De altfel, de la meciul tur cu Crișul, „șoimii” nu au mai pierdut în campionat vreun meci. În etapa a treia, Daniel Clej decidea pentru echipa sa confruntarea de pe „Banatul” din Sânnicolau Mic, dar el azi a lipsit din cauza unei suspendări. Ciobotariu i-a luat locul în așa-zisul „11” ideal al lui „Știli” și a jucat destul de bine pe un post nou pentru el, cel de mijlocaș stânga. „Ciobi s-a achitat destul de bine de sarcini, în general jucatorii de pe bancă încă mai au nevoie de anumită experiență, căci majoritatea au puține minute la Liga a 3-a. De aceea, în meciuri încinse, cu rezultate strânse, deocamdată îmi este foarte greu să fac înlocuiri, dar vor progresa și vor juca pe viitor. Știam că vom avea o partidă dificilă, îi felicit pe jucătorii mei pentru modul cum au abordat jocul și pentru ce au arătat pe teren. Trebuie să recunoaștem că ne știm de prea mult timp, noi și Lipova, e greu să ne surprindem unii pe alții. Rezultatul e echitabil, adică un egal între două echipe bine organizate, preocupate de joc. Cât s-a putut, am avut și noi ocazii, inclusiv o bară a lui Modan, a avut și Lipova pe final, una foarte mare. Până la urmă, am scos un punct ce ne avantajează mai mult pe noi decât pe ei. Gândurile noastre merg și către Ciornei și Teședan, care și-au pierdut bunicile în această săptămână, Alin nici nu a putut sta pe bancă azi”, a spus Adrian Abrudean la finele confruntării cu lipovanii.

Vor să-și recupereze punctele de la Pecica

Cu siguranță, cele două formații se vor întâlni și cursa finală pentru ocuparea pozițiilor ce duc la barajele din vara următoare. „Eu zic că în play-off vor fi meciuri mai interesante, până atunci fiecare echipă va dori să termine cât mai în față. Asta ne dorim și noi, din cele două partide rămase anul acesta vrem să scoatem cât mai multe puncte. Asta am făcut și până acum, am luat-o meci cu meci și am ajuns în fruntea clasamentului. Suntem conștienți că nu e încă nimic câștigat, dar suntem mulțumiți că avem rezultate bune, până la urmă sunt rodul muncii noastre. Urmează un meci greu, întotdeauna am avut meciuri dificile cu Pecica. Au o echipă bună, ne cunosc bine și ei, ne vom pregăti foarte bine și vom încerca să scoatem maximum de acolo. Este singurul adversar ce ne-a bătut, a fost un meci aparte, dar rezultatul este cel care s-a înregistrat atunci și acum, bineînțeles, mergem să ne recuperăm punctele”, a adăugat „Știli”.

Sabău: „Nu este un capăt de țară egalul, dar îmi pare rau că nu am câștigat ca să ne apropiem de locul 2”

Lipova ia și ea punctul ce o menține de una singură pe ultima treaptă a podiumului. Tot Crișul a fost utima echipă împotriva căreia „șoimii ” nu au marcat în acest sezon. „Este un rezultat echitabil, deși am fi putut vedea și goluri, căci ambele echipe au avut ocazii mari pe final. Evident că-mi doream mult mai mult ca joc și ca ocazii, dar sunt conștient că am întâlnit o echipă care se bazează mult pe organizare și ne-a fost destul de greu să le depășim linia doi de presiune. Au avut un travaliu bun, au închis foarte mult jocul, coborând 9-10 oameni sub minge. Din păcate, azi nu am avut nici calitatea tehnică să-i desfacem decât rareori, dar fără să dăm gol. Dacă am fi marcat, probabil se deschidea un pic jocul, dar nu am reușit și îmi pare rău. Nu este un capăt de țară egalul, dar îmi pare rau că nu am câștigat ca să ne apropiem de locul 2. Se știe că doar primele două locuri se premiază, dar mai sunt multe meciuri. Primul obiectiv e calificarea în play-off și apoi să fim între primele două”, a spus Flavius Sabău.

Nu crede că meciurile din play-off vor arăta altfel: „Doar dacă se marchează…”

Ca și omologul său, cu care a colaborat la Ineu și Sebiș, antrenorul Lipovei susține: „În fine, e clar că deja ne cunoaștem foarte bine și este mult mai ușor să anihilezi decât să construiești. Asta nu înseamnă că nu-mi bat capul cum să-mi surprind adversarul, indiferent de numele său, dar nu întotdeuna reușim. De exemplu, azi am încercat cu două vârfuri masive, știam că va fi un meci aglomerat. David  (n.a. Ciubăncan) are o posesie mai bună, am avut de ales între el și Brad, care este mai bun pe contraatac, dar știam că azi contraatacul va lipsi. A fost mai incomod penru David în bandă, dar cumva avea un plus față de Brad pentru jocul pe care l-am pregătit. Asta e, aș vrea să fie altfel, dar nu cred ca vor fi alte meciuri în play-off. Dacă se marchează se mai deschid, dar la 0-0 vor fi închise. Altfel, terenul a fost bun pentru timpul în care jucăm, mai ales comparând cu ce am avut la meciul cu Cermei”.

Și etapa ce vine, Crișul are parte de un derby arădean, cel de la Pecica, în timp ce Lipova se deplasează la Dudeștii Vechi pentru duelul cu Pobeda.

Galerie foto de la partida Crișul Chișineu-Criș – Șoimii Lipova 0-0

2 comentarii


    1. Ai vazut pe dracu ai vazut. Si dc ai vazut nu ai inteles nimic. Esti varza.

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.