Derby de Liga 3-a nedecis pe „Municipalul” din Târgu Jiu! Trică: „Ratăm prea mult” v.s. Sabău: „Ritm bun, rezultat echitabil”

Derby de Liga 3-a nedecis pe „Municipalul” din Târgu Jiu! Trică: „Ratăm prea mult” v.s. Sabău: „Ritm bun, rezultat echitabil”

Liderul autoritar al Ligii a 3-a (seria a IV-a) nu se simte prea bine în fața echipelor arădene. După Gloria Lunca Teuz Cermei și Progresul Pecica, și viceliderul Șoimii Lipova a impus remiza pe terenul oltenilor. Echipa lui Flavius Sabău chiar a condus în două rânduri și a avut și alte ocazii importante, dar la fel de adevărat este și că Iliescu a scăpat ieftin cu cele două goluri primite.

Până la urmă, rezultatul de 2-2 (goluri Stoenac 25, I. Tănase 65 / Filimon 3, Codoban 43) nu schimbă prea mult ecuația promovării și Craiova își ține la distanță principala contracandidată, dacă se poate spune așa ceva despre o formație ce are cu 13 puncte mai puțin în clasament. „Știam că vom întâlni o echipă bună, preocupată de fotbal, care, din punctul meu de vedere, la anul devine principala candidată la promovare din această serie. Chiar îi felicit pentru cum au jucat azi și cât de bine sunt organizați, au un președinte foarte implicat și apropiat de echipă și merită să fie pe locul 2 în clasament. Cât despre noi, continuăm să ratăm prea mult. Nu suntem lucizi la finalizare și ni s-a întâmplat de multe ori și în tur. Chiar împotriva echipei din Pecica ce ne-a încurat și ea pe teren propriu. Dar, altfel, echipa noastră joacă, construiește bine și azi are și meritul că a revenit de două ori pe tabelă. Nu era simplu împotriva Lipovei, iar la final se putea face chiar 3 sau 4-2. Ăsta e fotbalul, mergem mai departe, încercăm să luăm maxim de puncte din meciurile ce urmează și mai ales să ne impunem jocul oriunde și împotriva oricărui adversar”, ne-a declarat Eugen Trică, antrenorul celor de la FC U Caiova 1948.

Cu un „assist” și un gol, Claudiu Codoban a fost omul meciului pentru „șoimi” chiar împotriva fostei sale echipe. „Când ne-am despărțit eu am avut o discuție cu Claudiu și el știe foarte bine că i-am spus că nu se încadrează în stilul nostru de joc. Atât și nimic mai mult, în rest are calități, drept dovadă că azi a fost printre cei mai buni jucători de pe teren. Sigur, a avut și o ambiție în plus împotriva noastră, e și normal să fie așa, bravo lui. Și Kovari ne-a dat gol și a jucat bine după ce a plecat de la noi, toți vor să demonstreze că am renunțat, probabil, prea ușor la ei și, repet, e și normal să facă asta”, a adăugat fostul internațional, care stă pe banca echipei patronate de Adrian Mititelu din vara anului trecut.

Lipova începe pozitiv anul în Liga 3-a, dar cu toate astea ar putea pierde poziția secundă dacă conjudețeana Crișul o bate pe Pecica în derby-ul arădean, de mâine. „Un meci echilibrat, cu ocazii de ambele părți. Noi am încercat să facem posesie, să ne facem jocul. Când am reușit, am avut câștig de cauză, dar când am jucat cu mingi lungi am avut probleme. A fost un ritm bun, mai ales dacă ne gândim că este prima etapa din retur, cred că i-am surprins puțin cu mijlocașii laterali, nu cred că se așteptau să jucăm așa direct. Am avut 1-0 și 2-1, dar la 2-2 nu am mai reușit să marcăm, cu toate că am avut două mari ocazii prin Vlad și Prună. Dar, și Iliescu ne-a scos un gol ca și făcut. În concluzie, cred că rezultatul este echitabil, au jucat două echipe bune ale seriei, sunt mulțumit doar de anumite momente de joc. Mai avem de lucru, vreau să reușim să punem în practică ceea ce pregătim pe tot parcursul unui meci, nu doar pe anumite porțiuni, așa cum s-a întâmplat și azi”, a punctat Flavius Sabău, tehnicianul „șoimilor”.

Dacă FC U Craiova pare a avea o misiune ușoară pe terenul codașei Gilortul, Lipova are parte de un nou derby de clasament. Etapa viitoare, la Pâncota, vine Horezu, echipa de pe locul 3 în clasamentul la zi al seriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.