Denis Rusu – convocat în premieră la lotul național Under 18

Denis Rusu – convocat în premieră la lotul național Under 18

Pentru a doua acțiune la comanda lotului național Under 18, Laurențiu Roșu a optat pentru doi fotbaliști care activează la echipe arădene. L-a convocat din nou pe utistul David Miculescu, mijlocaș ofensiv originar din Timiș, dar l-a chemat sub „arme”, în premieră, și pe orădeanul Denis Rusu. Crescut de Dan Dobai la LPS Bihor, fotbalistul de 17 ani a sosit în „alb-albastru” în pauza dintre turul și returul sezonului 2017-2018.

Aripa stângă a celor de la Șoimii Lipova s-a remarcat încă din stagiunea de primăvară la divizionara terță arădeană, pentru ca în primele runde din prezentul campionat să fie și mai important pentru parcursul fără greșeală a liderului seriei a IV-a .„Sunt fericit, este o mare onoare pentru mine și am mari emoții. Muncesc mult la antrenamente și pe teren încerc să-mi fac treaba cât mai bine. Mă bucur că evoluțiile mele bunicele au atras atenția și cred că meritul este și al colegilor și antrenorului, care mă ajută cu sfaturi și mă încurajează atunci când greșesc. Avem un colectiv foarte frumos și unit la Lipova și toți își doresc performanțe, ne pregătim serios și dăm totul la fiecare meci. Voi juca sâmbătă la Galda, după care voi merge la Mogoșoaia, la lot, unde sper să îl conving pe domnul selecționer că merit să mai fiu convocat și la alte meciuri, poate chiar oficiale”, ne-a mărturisit ˝Gaucho˝, autor al unui gol, plus cinci pase decisive în cele patru runde ale debutului de sezon în Liga 3-a.

Deocamdată, tinerii „tricolorii” au parte de o nouă dublă amicală, de această dată în Muntenegru, cu naționala similară a țării din spațiul ex. iugoslav. Partidele sunt programate marți și joi, după care cei doi fotbaliști se întorc sub comanda antrenorilor de club, Sandu Gaica, respectiv Flavius Sabău pentru meciurile de campionat din weekenul următor. „E un proiect extrem de interesant și îmi doresc ca echipa națională care la anul va deveni naționala U19 să se califice la Turul de Elită, iar apoi la turneul final al Campionatului European. De aceea, căutam cele mai bune talente din țară, să formăm o echipă competitivă pentru a realiza obiectivele propuse!”, declara în urmă cu câteva zile Laurențiu Roșu, selecționerul României U18.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.