David Pop a decis derby-ul Pecica – Lipova cu primul său gol în „alb-albastru”: „Poate trebuia să câștigăm mai clar, dar e bine și așa! Ne interesează primul loc!”

David Pop a decis derby-ul Pecica - Lipova cu primul său gol în „alb-albastru”: „Poate trebuia să câștigăm mai clar, dar e bine și așa! Ne interesează primul loc!”

Derby-ul etapei în fotbalul arădean, Pecica – Lipova, a fost decis de David Pop. Timișoreanul de 22 de ani a marcat în contul „șoimilor” după 17 minute de joc, punând capul la centrarea din lovitură liberă a lui Fabio Trip. Sosit în vara anului trecut de la campioana din San Marino, Tre Fiori, Pop s-a impus în „11”-le lui Flavius Sabău, statura permițându-i să evolueze atât în centrul defensivei, cât și la „închidere”.

În confruntarea de la Pecica, tânărul fotbalist a jucat la mijloc, lângă Gherasim și apoi Salhi, după ce în primul meci al anului evolua în apărare. „Pot juca oriunde, depinde unde are nevoie domnul antrenor de mine. Nu se pune problema ce prefer mai mult, sunt tânăr, vreau să demosntrez și să joc mai sus. E bine să poți juca pe mai multe posturi”, a spus Pop, care a spart gheața la capitolul reușite pentru „alb-albaștri”: „Mă bucur pentru victorie și primul meu gol la Lipova, sper să nu fie ultimul din acest campionat. Am luptat din primul până în ulitmul minut, am meritat să câștigăm. Am avut mai multe ocazii clare, poate trebuia să câștigăm mai clar, dar e bine și așa, cu 1-0”.

Cu cele două succese din deplasările de la ACS Poli și Pecica, lipovanii au dres insuccesul intern neașteptat contra Periamului. „E bine că ne-am revenit rapid și am făcut puncte importante. Tratăm fiecare meci la victorie, vom vedea ce va fi. Acum suntem pe 2, dar ne interesează și primul loc. Campionatul se joacă, nu s-a decis nimic. Mai sunt 6 etape, avem și meci direct cu Crișul, rămâne de văzut dacă putem să-i întrecem. Suntem o echipă tânără, toți vrem să ne afirmăm, să jucăm mai sus și dăm totul pe teren. Avem și câțiva colegi mai experimentați care ne ajută și la antrenamente să progresăm mai mult”, a mai spus Pop.

Fotbalistul de 21 de ani, care a debutat cu ACS Poli II în Liga 3-a la doar 15 ani, are o istorie interesantă. În 2019 plecase în Italia, la Forli, în Serie D, unde a evoluat constant până ce a primit o ofertă din San Marino. Aici a jucat trei meciuri din play-off în tricoul lui Trei Fiori, care, după „înghețare”, a fost decretată campioană și urma să joace în preliminariile Champions League. „Am plecat din San Mariono și am venit să joc la liga a treia cel puțin până la vară, apoi voi vedea. Am ușile deschise și în San Marino și în Italia, acum am preferat să fiu cu familia, date fiind problemele cu pandemia. Dar, dacă nu voi mai pleca afară mi-al dori să jco măcar în Liga 2-a, chiar cu Lipova, de ce nu?”, a mai punctat mijlocașul defensiv al „șoimilor”.

Lipova ocupă locul 2 în seria a VIII-a a Ligii a 3-a, cu 28 de puncte, la două în spatele Crișului și cu trei mai mult decât ACS Poli. Vineri, la Sâânicolau Mic, „șoimii” găzduiesc echipa din Dumbrăvița.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.