David Ciubăncan a debutat în Liga 3-a cu o „dublă” în contul Lipovei: „Visul meu e să joc în Liga 1, dar aș vrea să și-l depășesc pe tata”

David Ciubăncan a debutat în Liga 3-a cu o „dublă” în contul Lipovei: „Visul meu e să joc în Liga 1, dar aș vrea să și-l depășesc pe tata”

Șoimii Lipova a încheiat cu șapte jucători sub 21 de ani partida cu Fortuna Becicherecu Mic, câștigată la scor de polo: 7-0! Cu această ocazie, a debutat în Liga 3-a și David Ciubăncan, băiatul de 16 ani al lui Marius Ciubăncan, fostul mijlocaș al UTA-ei în urmă cu două decenii și a făcut-o cu o „dublă”.

Mai întâi, tânărul atacant împrumutat de UTA la Lipova a pus latul la pasa perfectă a lui Trip, iar apoi a profitat de o respingere greșită a portarului advers după finalizarea lui Gavrilă. „Sunt foarte fericit că am reușit să debutez la Liga a treia și să și marchez de două ori. E adevărat, am avut și puțin noroc, dar am fost acolo unde mi-a spus antrenorul să fiu. Am avut puține emoții, altfel cred aș mai fi înscris  o dată sau de două ori, dar important era să câștige echipa, scorul și autorii golurilor au mai puțină importanță. Sper să mai primesc minute în acest sezon, poate chiar la meciul următor, cel de la Ezeriș”, a spus Ciubăncan junior.

La 16 ani, atacantul e unul dintre cei mai înalți fotbaliști ai „șoimilor”, însă mai are de lucrat la capitolul forță, masă  musculară. „Știu ce mai am de îmbunătățit la mine și muncesc zilnic pentru asta. Important este că domnul antrenor se bazează mult pe juniori, asta ne dă încredere și îmi dă multă încredere să merg mai departe. Aș dori să rămân în continuare aici, la Lipova, să înscriu cât mai multe goluri la Liga 3-a șisă fiu sută la sută pregătit dacă UTA va apela la mine. Mi-aș dori să ajung în Liga 1, la UTA sau altundeva, acesta este visul meu”, a adăugat David Ciubăncan.

Tânărul fotbalist susține că nu simte greutatea numelui și că are doar de câștigat că-l are pe tatăl său lângă el acasă, dar și la Lipova, în postura antrenorului secund. „Aș vrea să-l depășesc fotbalistic pe tata, dar nu simt o presiune a numelui. El a fost mijlocaș, eu sunt atacant, în fiecare zi vorbește cu mine despre fotbal. Îmi spune ce am făcut bine și ce nu, încearcă să mă ajute cu sfaturi. Are extrem de multă experiență, am un mare avantaj legat de asta”, a mai afirmat Ciubăncan jr.

Pe lângă Ciubăncan, pentru lipovani au mai încheiat meciul cu cei de la Becicherecu Mic: Iliescu (21 de ani) – Gherasim (20 de ani), Bercu (26 de ani), A. Popa (18 ani), Prună (22 de ani), Hațegan (19 ani), A. Gavrilă (19 ani), D. Pop (21 de ani), Trip (20 de ani, Filimon (27 de ani).

2 comentarii


  1. Si au mai jucat Nagy 20 de ani și Simon 20 de ani . Iar in lot mai sunt Buta 17 ani, Stoin 20 de ani, Rusu A 15 ani. . Si totusi sunt rezultate bunicele.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.