Curticenii sunt convinși că presiunea e pe Lipova înaintea derby-ului de mâine: „La ce condiții au, nu-și pot propune decât promovarea”


Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/profan/public_html/soimiilipova.ro/wp-content/themes/envince/library/ext/get-the-image.php on line 642

După trei runde, două formații împart prima poziție a clasamentului la egalitate perfectă (puncte și golaveraj). Din această postură, Frontiera Curtici și Șoimii Lipova pun în scenă un derby cu destule implicații, printre care și întiarcerea lui Adi Piț la Graniță, acolo unde a evoluat până în vară.

Fostul fotabalist al lui AS Roma își revede foștii colegi, dar și pe prietenul copilăriei, antrenorul Dinu Maghici. „Deși nu am mai vorbit de câteva săptămâni cu Dinu, rămâne prietenul meu. Ne cunoaștem de la vârsta de 9 ani, am început fotbalul împreună, iar anul trecut am făcut echipă bună la Curtici și Viitorul. Reîntâlnirea va fi plăcută atât cu el, cât și cu foștii colegi, dar pentru 90 de minute vom lăsa la o parte sentimentalismele. Voi încerca să-mi ajut echipa să câștigăm, deși sunt sigur că va fi o partidă foarte. Dar, din câte observ, dincolo de adversari, ne mai facem și noi viața grea ratând atât de mult. Prima condiție pentru a câștiga la Curtici este să fim mai pragmatici. Dinu Maghici își așează foarte bine echipa în teren, nu cred că vom avea multe spații în atac, iar pe contraatac sunt foarte periculoși. Așa cum îl cunosc eu pe Dinu, nu se va mulțumi cu un egal, dar același lucru e valabil și pentru noi. Pregătindu-ne zilnic, am ajuns la un nivel bun, antrenorul Flavius Sabău mergând pe o linie ce ne facem progresăm săptămână de săptămâna ca echipă”, spune Adrian Piț, care și-a învins deja fosta echipă în amicalul de pe 23 iulie, când a și reușit un hattrick.

După plecarea lui Piț, omul responsabil cu execuțiile de kinogramă la Curtici a rămas Remus Avrămuțiu. Fostul mijlocaș al UTA-ei e autorul a două goluri foarte frumoase ce au contribuit la parcursul fără greșeală al „vameșilor”. „Dacă în primele două runde ne așteptam, oarecum, să nu avem prea mari probleme, știam că apoi urmează o serie de foc. Primul meci, cel de la Pecica, l-am trecut cu bine, dar urmează Lipova și Sântana. Ne convine faptul că presiunea e la ei, fiindcă la ce condiții au nu-și pot propune decât promovarea. Noi, în schimb, mergem din meci în meci, încercăm să scoatem maxim din fiecare, iar la final vedem unde ne clasăm. Cred că ei au prima șansă mâine, dar asta și pentru că au destui jucători care pot face diferența. În primul rând e Piț, care a fost aici și pe care-l cunoaștem foarte bine, dar mai sunt și alții care au confirmat deja, ca și Vasinc, Gâlcă, Bier sau Filimon. Speră, însă, să fim disciplinați tactic, să alergăm mult și să profităm de ocaziile ce se vor ivi”, a punctat „decarul” Frontierei.

În principiu, cei doi antrenori vor avea la dispoziție tot lotul de jucători. La gazde se pare, totuși, că va absenta Gliguța, fotbalist care, de altfel, nu a jucat niciun minut în acest sezon. Așadar, mâine, de la ora 17, am putea vedea intrând pe gazon următoarele echipe:

Curtici: Iacob – Gavriș, Don, Pleșca, Morariu – Parlapan, Hanc, Nedea, R. Varga – Avrămuțiu, Hadăr.

Lipova: Bujor – Pantea, Bier, Pașcu, Tomuț – Gâlcă, Simion, S. Popa, Filimon – Piț, Vasinc.

Arbitri: Ionuț Nicoraș – Filip Cîrmaci, Casian Băla. Observatori AJF: Marius Alexa, Iosif Lovas

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.