Csurka lasă deschis campionatul: Șoimii Lipova – Unirea Sântana   3-2


Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/profan/public_html/soimiilipova.ro/wp-content/themes/envince/library/ext/get-the-image.php on line 642

Două dintre formațiile cu pretenții din primul eșalon județean s-au duelat în această dimineață pe sinteticul de la „Șega” , iar cei aproximativ 100 de spectator au avut ce vedea. Cinci goluri, o răstunare de scor și punctul decisive înscris la ultima fază de joc.

Partida a fost extrem de echilibrată în primele 10 minute, combatantele luându-și măsurile. Un șut din unghi al lui Vasinc nu i-a creat problem lui Csurka, în timp ce vizitatorii au fost periculoși la prima lor acțiune. Vuin l-a angajat în careu pe Cl. Popa, acesta a ajuns la 7 metri față în față cu Bujor, dar finalizarea a fost în goalkeeperul Lipovei, care i-a și închis bine unghiul. Lipovanii au pus stăpânire totală pe joc au avut o posesie superioară, Vasinc fiind extrem de activ în a căuta spații în defensiva adversă. Însă, acesta a avut nevoie de o nesincronizare de curtea școlii între Csurka și Brozbic, care s-au lovit cap în cap la 15 metri, iar atacantul „șoimilor” a rămas cu poarta goală pentru a îndeplini formalitatea: 1-0 (min. 36). Gazdele au rămas în atac și același Vasinc a executat puțin peste o lovitură liberă de la marginea careului, iar apoi a tras bine la colțul scurt, dar portarul Unirii a fost pe fază. Chiar înainte de ultimul fluier al primei părți, Lanțoș a scăpat pe stânga în careu, dar s-a complicat și lipovanii au îndepărtat pericolul.

Repriza a doua s-a reluat, practic, de la 2-0 și asta pentru că, în minutul 48, Șoimii au mai punctat odată. Orza a centrat de pe dreapta, mingea a trecut de toată apărarea oaspeților, iar Sergiu Popa a înscris cu stângul de la colțul lung. Apoi, s-a jucat pe contre, Sântana ținând destul de sus linia de fund. Pe o contă în doi, S. Popa – Vasinc, ultimul a tras doar pe direcția lui Csurka din 8 metri. Ratarea lui Claudiu Popa, reluare în Bujor din poziție de singur cu acesta a anticipat golul de 2-1.Același C. Popa a fost faultat în careu de Pașcu, iar Peia a înscris cu ceva emoții de la punctul cu var.

Sântana a simțit ușoara cădere în joc a adversarilor și, după șutul puțin peste al lui Vuin, a reușit să egaleze în minutul 82. Popa a bătut scurt un corner pentru Lanțoș, acesta a centrat în careu și A. Drăgan a marcat pentru 2-2. Lipovanii se putea mulțumi cu remiza, iar Filimon a ratat incredibil după centrarea lui Orza din numai 4 metri. Dar, și vizitatorii au avut șansa lor de a marca, dar Josan a tras peste poartă din 16 metri. Și, când nimeni nu se mai aștepta, mai precis în ultimul din cele 3 minute de prelungire, Csurka a degajat slab un balon până la Filimon, acesta a preluat la marginea careului a avansat puțin și a trimis cu stângul pe centrul porții: 3-2, rezultat final.

Formații:

Lipova: Bujor – Kocsis, Bercu, Pașcu, Tomuț – Orza, Bier (83 Edu), Simion, S. Popa – Filimon, Vasinc (76 Pantea).

Sântana: Csurka – Paven (64 Topac), Brozbic, Peia, Lanțoș – Mateiu, Vîrciu (40 Josan), Vuin – Stanciu, A. Drăgan (89 Drida), Cl. Popa.

Arbitri: Loredan Bogdan – Casian Bălă, Gabriel Hărduț. . Observatori AJF: Marius Alexa, Marcel Vida

„”

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.