Crișul – Lipova – e derby în turul trei al Cupei României! Pop: „Ne interesează campionatul” v.s. Mann: „Vrem să câștigăm, mai ales că jucăm acasă”

Până la intrarea UTA-ei în Cupa României, singurele echipe arădene rămase în competiție se vor înfrunta între ele. Învingătoare în turul 2 cu același scor, 0-1, în deplasările de la Sânmartin (cu Băile Lotus Felix) și Dumbrăvița, Crișul Chișineu Criș și Șoimii Lipova își dispută biletele pentru turul 4 pe arena „Aurel Ardelean”. Cele două grupări s-au înfruntat în competiția KO și în sezonul precedent, câștig de cauză având „șoimii” cu scorul de 0-2.

Disputa va avea loc marți, 24 august, de la ora 17,30 și asta pentru că Lipova și-a programat jocul din prima etapă a Ligii a 3-a, cea de acasă cu Ghiroda și Giarmata Vii, vineri. „Mi-era teamă să nu jucăm cu Ripensia, altfel era mai aproape Crișul de CA Oradea. Puteam prinde chiar și Periamul, dar asta e, va fi un derby arădean în prefața primei etape. Noi ne axăm pe campionat, cupa o lăsăm în grija altora, dar nu ne predăm chiar așa ușor. Crișul este o echipă puternică, e clar că are valoare de top 4 în seria a opta, va fi un meci bun. Pe noi ne interesează mai mult campionatul, la trei zile după acest meci de Cupă vom avea prima etapă acasă, cu Ghiroda și vrem să începem cu dreptul acest nou campionat”, a spus Radu Pop, președintele lipovanilor la aflarea adversarului din turul trei.

Așadar, la 6 zile după UTA (în amicalul de azi, de la Sânnicolau Mic), Crișul dă piept și cu a doua cea mai bine cotată formație din fotbalul arădean, câștigătoarea seriei a 8-a Ligii a 3-a. „Eram convins 90% că vom juca cu Lipova, nu e nici o surpiză, suntem singurele rămase în Cupă din județul Arad. Noi ne dorim să câștigăm, mai ales că jucăm acasă. Financiar și ca lot stau mult mai bine decât noi, s-au întărit, inclusiv cu Suslak care a evoluat foarte bine la noi. În Cupă am câștigat cu Sânmartin, am văzut o schimbare în bine la echipă și am vrea să continuăm tot așa. Va fi un tur de forță în acea săptămână, meci de cupă și apoi etapă. Sigur și în prima etapă de campionat vrem să batem la Cermei, unde nu am câștigat în ultima perioadă, ne vom mobiliza și am încredere în banca tehnică și în băieți că vom face două rezultate foarte bune”, a anticipat și Sebastian Mann „duelul” de Cupă

Programul complet al turului 3 al Cupei României, 24-25 august, ora 17.30, este următorul:

Şomuz Fălticeni – Dante Botoşani

Huşana Huşi – Ştiinţa Miroslava

CSM Focşani 2007 – Aerostar Bacău

Pescăruşul Sarichioi/AFC 1919 Dacia Unirea – Suporter Club Oţelul Galaţi

Metalul Buzău – AS FC Buzău

CS Năvodari – Unirea Constanţa

SC Popeşti-Leordeni – Unirea 04 Slobozia

Recolta Gheorghe Doja – Agricola Borcea

Progresul Spartac/CSA Steaua – Concordia Chiajna

CS Tunari – FC Metaloglobus

CSO Plopeni – ACS Petrolul 52

SR Municipal Braşov – Fotbal Club Braşov

Voinţa Stremţ – CSC 1599 Şelimbăr

FC Pucioasa – Unirea Bascov

Sporting Roşiori 2008 – CSM Slatina

ACSO Filiaşi – Vediţa Coloneşti

Pandurii Lignitul – Viitorul Pandurii

Jiul Petroşani – CS Hunedoara

Progresul Ezeriş – CSM Reşiţa

Avântul Periam – SC FC Ripensia

Crişul Chişineu Criş – Şoimii Lipova

AFC Odorheiu Secuiesc – Unirea Ungheni 2018

Sănătatea Cluj – Universitatea Cluj

Gloria 2018 Bistriţa – Unirea Dej

CAO 1910 – SCM Zalău

ACS Fotbal Comuna Recea – Minaur Baia Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.