Crișul e neînvinsă, Lipova are maxim de puncte, cine își strică seria în derby?

Crișul e neînvinsă, Lipova are maxim de puncte, cine își strică seria în derby?

Mai sunt 24 de ore până la „ciocnirea” de la vârful clasamentului seriei a IV-a a Ligii a 3-a. Am putea spune că Șoimii Lipova și Crișul Chișineu Criș sunt obișnuite cu aerul tare al primelor locuri, ultima întâlnire pe puncte regăsindu-le în aceeași postură, dar în primul eșalon județean. Se întâmpla în primăvara anului trecut, când – însă – trupa de pe Crișul Alb era pe prima poziție, formația lui Sabău avea doar șansa victoriei la două goluri diferență pentru a-i fura fotoliul de lider.  Zis și făcut, Crișul având de luat și o revanșă pentru acel eșec decisiv pentru deznodământul acelei stagiuni.

Dar cel mai important este că ambele grupări și-au văzut de drumul lor și la un an și jumătate de la acel „duel” ambele sunt în lumina reflectoarelor în Liga 3-a. Cel puțin deocamdată, Crișul și Lipova sunt în fața unor echipe ce reprezintă orașe mari Ardeal sau Banat, cum ar fi Unirea Alba Iulia, CNS Cetate Deva sau CSM Reșița. „Șoimii” formează singura formație cu maxim de puncte din ligile patronate de FRF, iar Crișul e printre puținele teamul ce nu au cunoscut încă gustul înfrângerii. După meciul de sâmbătă, inevitabil, una dintre combatante își va strica propriul record, iar ambițiile sunt mari dacă ne gândim doar la acest aspect.

Dacă ieri am insistat pe duelul celor doi antrenori, foști colegi pe teren și pe banca celor de la Ineu și Sebiș, astăzi vorbim exact despre coordonatele celei mai așteptate partide ale toamnei arădene la nivelul eșalonului trei. „Va fi un joc dificil pentru că Lipova are maxim de puncte, dar nici noi nu suntem mai prejos, pentru că, din punctul meu de vedere, am avut un program mai greu decât ei. Va fi foarte importantă strategia de joc, modul în care echipele vor fi pregătite la ora meciului. Aceste derby-uri județene au o conotație aparte pentru că jucătorii și antrenorii se cunosc între ei și, bineînțeles, fiecare își dorește să câștige. Eu sper să conteze foarte mult și avantajul terenului propriu, publicul să ne încurajeze. Ca antrenor am foarte mare încredere în jucătorii mei, cred că vom rămâne cel puțin neînvinși, dar, bineînțeles, vrem o victorie”, spune Adi Abrudean, tehnicianul gazdelor de mâine.

După cum vă spuneam, Lipova a mers perfect până acum. Mai mult, „șoimii” au câștigat la cel puțin două goluri diferență fiecare dispută, ca să nu mai vorbim de acel 7-2 cu Dumbrăvița, nimeni alta decât echipa de pe locul 3. „Am pregătit partida ca și orice alt meci, ne concentrăm pe jocul echipei noastre și pe cel individual. Nu ne uităm la clasament sau dacă e derby sau nu e derby. Pe Criș i-am văzut de două ori, am și jucat cu ei un amical, nu cred că ne poate surprinde cu ceva la lotul pe care îl au și îl cunosc. Dar, și dacă va fi așa, ne adaptăm rapid. Am încredere în jucătorii mei, iar prin forța și spiritul grupului dorim să obținem un rezultat pozitiv la Criș. Suntem relaxați, nu simțim nici o presiune. Faptul că suntem neînvinși ne motivează și bineînțeles că nu putem decât să ne dorim să continuăm tot așa, meci cu meci”, a punctat și Flavius Sabău, „principalul” liderului din C4.

Fiecare tabără are câte un jucător indisponibil pentru jocul de mâine, de la ora 15, transmis de TV Arad, dar și în format live-text de sportarad.ro. Vorbim despre mijlocașul Crișului, Stegaru și fundașul Lipovei, Iova. 5 lei e prețul unui bilet la derby.

Formații probabile:

Crișul: Mucha – Al. Pavel, Gligor, Siminic – Clej, Gâlcă, Ianc, Lezeu – Piț, Modan, Budur.

Lipova: D. Filip – Savin, Calvin, Vasiu, Filimon – Cr. Poiană, M. Popa, S. Popa, D. Rusu – Trabalka, Sulea.

Arbitri: Rareș Moca – Zoltan Torok, Claudiu Giorgiu (toți din Cluj)

Observatori FRF: Cornel Pantea (Oradea) și Dorin Micșa (Timișoara)

FOTO: Ciprian Petcuț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.