Ciubăncan și Pană îl ajută pe Sabău la Lipova, Codoban, Șimăndan și Grigore – noutățile la nivelul lotului de jucători

Ciubăncan și Pană îl ajută pe Sabău la Lipova, Codoban, Șimăndan și Grigore - noutățile la nivelul lotului de jucători

Mai repede și decât UTA, Șoimii Lipova a pus capăt vacanței de iarnă cu un prim antrenament în noul an. Divizionara terță arădeană are noutăți importante în special la nivelul băncii tehnice, acolo unde, lângă Flavius Sabău apar Marius Ciubăncan și Natanael Pană. Posesor al licenței A UEFA începând de anul trecut, Ciubăncan mai activează ca antrenor la Academia Brosovzsky, la grupa de juniori 2006-2007. În schimb, Pană schimbă echipa la nivelul Ligii a 3-a, în prima parte a sezonului el activând la Progresul Pecica. „Marius Ciubăncan este noul partener pe banca tehnică a lui Flavius Sabău, avem încredere mare în abilitățile sale. Kinetoterapeut a fost cooptat Natanael Pană, care, la 25 de ani, are un CV impresionant. A terminat Facultatea de Educație Fizica și Sport

Tot președintele „șoimilor” a mai confirmat despărțirea de unul dintre titularii turului: „Florin Istrate ne-a rugat să-l lăsăm la Zalău. Îi mulțumim pentru activitatea sa de un an de zile la Lipova și îi dorim baftă mai departe”. Postul lăsat liber de plecarea mijlocașului ofensiv va fi acoperit de un alt fotbalist cu experiență. Este vorba despre Claudiu Codoban, care s-a despărțit de FC Universitatea Craiova în această iarnă, liderul din seria a IV-a a Ligii a 3-a. În cariera sa, mijlocașul de 31 de ani a mai evoluat la Gloria Bistrița, Forex Brașov, Luceafărul Oradea (în trei perioade diferite), Șimleul Silvaniei, Inter Clinceni, FC Botoșani, ACS SR Brașov, FCM Baia Mare și din noiembrie 2018 la echipa patronată de Adrian Mititelu.

La reunirea s-au mai prezentat și doi fotbaliști tineri, mijlocașul de bandă Marius Șimăndan (2000) și atacantul Dragoș Grigore (2001). Primul este arădean, a dat probe și la UTA în vară, dar a ajuns în curtea celor de la CS Mioveni. Grigore este din Constanța și în prima parte a sezonului a evoluat la Pecica, sub comanda lui Dan Stupar, care l-a avut elev și la Centrul de Excelență Mureș.

Timp de o săptămână, lipovanii se vor reacomoda cu efortul prin antrenamente specifice, la Arad. „De luni, 20 ianuarie, până pe 28 vom pleca într-un cantonament în Serbia. Am ales localitatea

Partidele de verificare ale iernii vor demara pentru „alb-albaștrii” de abia la întoarcere, adică pe 1 februarie, în fața celor de la CS Beliu. Unirea Sântana (pe 5 februarie), Frontiera Curtici (8 februarie), ASU Poli (15 februarie), Progresul Pecica (22 februarie) și CSC Ghiroda și Giarmata Vii (29 februarie) sunt restul adversarilor din testele iernii pentru elevii lui Sabău.

Campionatul seriei a IV-a a Ligii a 3-a se reia cu derby-ul de clasament, dintre CSU Craiova și Șoimii Lipova, de pe cocheta arenă din Târgu Jiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.