Burlă a anulat inspirația lui Capătă în derby-ul Lipova – Cermei: „Știm să reacționăm în momente de presiune” v.s. Capătă: „Am luat ușor ultimele două goluri”

Burlă a anulat inspirația lui Capătă în derby-ul Lipova – Cermei: „Știm să reacționăm în momente de presiune” v.s. Capătă: „Am luat ușor ultimele două goluri”

Lunca Teuz Cermei a fost la câteva minute distanță să îi producă primul scurt-circuit Șoimii Lipova, însă, ca și cu Sebișul, liderul seriei a IV-a a Ligii a 3-a a găsit resursele să marcheze pe final. A făcut-o chiar de două ori, însă reușita deblocării i-a aparținut lui Bogdan Burlă. Practic, acesta a anulat reușitele fostului său coleg din „alb-roșu” de acum patru ani.

 

După ce a părăsit-o pe UTA în această vară, fundașul stânga de 22 de ani a rămas să-și rezolve complet problemele fizice și la Lipova și a plecat mai mereu de pe bancă în debutul acestuio sezon. Contra rivalilor in Țara Sămădăilor, tânărul fotbalist a intrat pe teren în minutul 75 și a marcat un gol atipic pentru el, cu o lovitură de cap. „Cermeiul a început bine, dar noi nu am lăsat garda jos. La Lipova îmi place că și în astfel de momente de presiune, băieții știu să reacționeze, iar de pe bancă vin încurajări. Am intrat în repriza a doua, antrenorul mi-a zis doar să joc ce știu eu și am urcat la faze fixe. Inițial am vrut să execut eu lovitura, apoi l-am lăsat pe Mădălin Popa. A fost mai bine, căci am reușit să marchez cu capul. M-a ajutat și Calvin care a sărit cu un fundaș lângă mine și am rămas doar cu Nistor în fața mea. Este primul gol la Lipova, mă bucur enorm pentru el și vreau să-mi fac datoria de fiecare dată când se apelează la mine. Mă țin cu seriozitate de programul stabilit de antrenor, am ambiție să revin la o formă sportivă foarte bună. Am dat aproape 10 kilograme jos din vară până acum. La Șoimii sunt liniștit, avem toate condițiile pentru a obține rezultate bune, pot să-mi văd de treaba mea și să muncesc” a punctat fostul utist la finalul disputei cu Cermeiul.

 

De cealaltă parte, Alexandru Capătă a înscris două goluri și a fost foarte aproape să aducă un punct echipei sale pe un teren greu, poate chiar cel mai greu din această serie având în vedere parcursul fără greșeală al Lipovei. „A fost un meci foarte solicitant fizic, ambele echipe au depus mult efort. În primele 30 de minute cred că am fost net peste ei, dar apoi am slăbit ritmul și au reușit să ne egaleze. În repriza a doua am intrat din nou foarte motivați, am jucat sus, dar experiența lor și-a spus cuvântul. Nu știu dacă am căzut neapărat fizic pe final, dar am luat cam ușor ultimele două goluri. Chiar dacă în cele din urmă golurile mele nu au contat în stabilirea echipei câștigătoare, mă ajută în plan personal. Mi-am intrat în mână și de acum domnul antrenor poate să conteze liniștit și pe mine”, spune fostul atacant al celor de la Sântana, obișnuit cu o medie de 20-25 de reușite pe sezon în fotbalul județean.

Burlă și Capătă au fost colegi la UTA în Liga a IV-a. Fundașul stânga a rămas în „alb-roșu” pentru două promovări succesive și două baraje pentru Liga I, în timp ce atacantul a evoluat în primul eșalon județean până în această vară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.