Briza promovării în Lipova – Cugir! Ex-ul Popa fixează coordonatele: „Noi vrem să câștigăm ca de fiecare dată, dar presiunea obiectivului e la ei”

Briza promovării în Lipova – Cugir! Ex-ul Popa fixează coordonatele: „Noi vrem să câștigăm ca de fiecare dată, dar presiunea obiectivului e la ei”

Prima dintre cele trei teze a fost trecută cu nota 10 de lipovani, la Alba Iulia. Chiar dacă „subiectul” a fost terminat când clopoțelul se pregătea să sune, „șoimii” au luat trei puncte prețioase înainte de vizita celeilalte formații din județul Alba cu pretenții de promovare.

Și, spre deosebire de „uniriști”, Cugirul chiar a confirmat prin rezultate bunicele dorința de a juca din vara lui 2019 în Liga 2-a. Acum, însă, îi așteaptă un meci de șase puncte la Pâncota, acolo unde Lipova nu a scăpat printre degete niciun punct în acest tur de campionat, ba chiar, cu excepția meciului cu Lugojul, a obținut succese convingătoare.  Cel mai în măsură să vorbească despre adversarul de vineri este fostul jucător al Metalurgistului, Mădălin Popa, care s-a acomodat rapid la Lipova și a contribuit la rezultatele bune ale noii sale echipe.  „Am petrecut ultimii doi ani la Cugir, unde am avut rezultate bune. A fost frumos, aveam o echipă bună și atunci, am rămas în relații bune cu ei, dar, cum este în fotbal, vineri în teren vom fi adversari. Este un club puternic, antrenorul Moldovan este un profesionist care pregătește bine fiecare meci. Lotul a crescut și numeric și s-a întărit în vară cu jucători cu experiență din ligile superioare pentru obiectivul declarat, promovarea. Și, după cum se vede, în aceste prime etape au pierdut doar un singur meci, la Sebiș”, a punctat mijlocașul central al lui Sabău.

Tot Popa ia cumva presiunea de pe umerii echipei sale și o transferă pe cea a foștilor săi colegi. „Noi ne pregătim normal, fiecare meci este tratat la fel la Șoimii, indiferent de adversar. Ne antrenăm serios pentru a juca un fotbal cât mai bun. Sigur că este un meci important cel de vineri, dar presiunea este pe adversar, el este cel care trebuie sa îndeplineasca obiectivul stabilit de conducere încă din debutul campionatului. Pe de altă parte, ne dorim cele 3 puncte și în acest meci, vrem să legăm victoria de la Alba Iulia și să continuăm la fel până la final de tur”, a mai punctat fotbalistul Lipovei.

Punctajul maxim și cele 23 de goluri reușite în cele șase confruntări interne ale „șoimilor” îi pun în gardă pe cei de la Cugir. Totodată, 9 din cele 10 puncte externe obținute de liderul surpriză al seriei a IV-a a Ligii a 3-a au fost culese din disputele cu „albanezele”, după 5-1 la Ocna Mureș, 3-0 la Galda de Jos și 1-0 la Alba Iulia, raport ce confirmă, până în prezent, dominația Aradului în disputa de la distanță cu județul Alba (11 jocuri între reprezentantele celor două județe, numai două remize ale echipelor din Alba, restul înfrângeri). „Este un meci important, ca și toate celelalte, într-o serie extrem de imprevizibilă și echilibrată. Jucăm  împotriva primei clasate, vom încerca să scoatem maxim și suntem conștienți că avem atuuri care ne dau dreptul să sperăm la un rezultat pozitiv, să speculăm slăbiciunile oponentului. Indiferent de rezultatul ce se va înregistra, nu se va decide nimic în privința promovării. Nu avem parte de adversari ca și în anii trecuți, gen ASU Poli Timișoara, Hermannstadt sau “U” Cluj, însă Șoimii Lipova reprezintă o echipă puternică a seriei, nu degeaba este pe prima poziție în acest moment. Liderul a avut conjunctura unui program lejer la starului sezonului, există și omogentitatea dată de faptul că au un nucleu de 4-5 jucători ce activează aici încă din Liga a 4-a. I-a dus valul, au menținut ritmul, iar victoria de la Alba Iulia ne pune în gardă”, a punctat Călin Moldovan, antrenorul trupei de sub Drăgana pentru ziarulunirea.ro.

Lipovanii au tot lotul valid înainte de jocul de vineri, de la ora 14, de pe arena din Pâncota, în timp ce la Cugir va absenta doar Goronea (recidivă la o accidentare mai veche). În distribuția formației din județul Alba revin Șaucă (după suspendare), I. Tătaru și Dicu, după problemele medicale.

Lipova: D. Filip – Savin, Calvin, Vasiu, Filimon – Poiană, M. Popa, Dobrean, D. Rusu – Sulea, Trabalka.

Cugir: N. Bănică – Dohotariu, I. Tătaru, Itu, M. Neagu – Șaucă, Vaștag, Dican, Dicu – Necșulescu – Făgărășanu.

Arbitri: Szabolcs Kovacs (Carei) – Alexandru Filip ( Timișoara), Tamaș Kopriva ( Satu Mare).

Observatori: Sorin Ciotlăuș (Deva), Teodor Biriș ( Hunedoara).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.