Balul în Liga 3-a începe cu un prim derby arădean! Filimon: „Singura ambiție este să începem bine!”

Balul în Liga 3-a începe cu un prim derby arădean! Filimon: „Singura ambiție este să începem bine!”

Cele 5-6 săptămâni de pregătire estivală ar fi trebuit să fie de ajuns pentru divizionarele terțe, care intră în luptă într-un nou sezon competițional în acest weekend. În seria a IV-a, sunt trei partidele ce deschid „balul”, între care și un prim derby arădean. Șomii Lipova – Național Sebiș se joacă la Pîncota, casa trupei prezidată de Radu Pop pentru încă cel puțin șase luni de zile.

Stagiunea trecută, în primul său an de Liga 3-a după trei decenii, lipovanii au pierdut ambele manșe cu sebișenii cu 0-1. A fost și un succes în Cupa României (2-1), dar el a fost întors la „masa verde” de Național pe motiv de nefolosire a juniorilor. Duelul se reia, așadar, peste două zile, cele două combatante părând foarte apropiate din punct de vedere valoric.

Lipova a alternat rezultatele bune cu cele mai  puțin bune în amicale, dar prestațiile au fost mai de fiecare dată pozitive. În plus, Sulea et. comp. au câștigat primul meci oficial al anului, 2-1 în fața Zăbraniului, în turul doi al Cupei României. Vlad Filimon a fost unul dintre cei mai buni jucători ai lui Flavius Sabău acum o săptămână și e al doilea căpitan al echipei, după Calvin. Asta până la revenirea lui accidentatului Vasinc pe gazon. „Fiind primul meci al campionatului, unul pe puncte, este foarte important pentru moralul nostru cum începem. Am făcut o pregătire foarte bună de vară, fizică și tactică, am avut câteva meciuri de pregătire utile. Chiar dacă nu ne putem lăuda cu victorii, eu cred că suntem undeva la 70-80% din potențial. Noii veniți (n.a. Filip, Burlă, Sulea, M. Popa, Savin, I. Pașcu) s-au integrat rapid, suntem deja destul de omogeni. Mai mult decât atât, ca și valoare a lotului suntem peste ceea ce am fost anul trecut, mai rămâne să dovedim și în teren. Cu Sebișul nu avem ambiții deosebite, în afara celei de a începe bine campionatul. Tratăm toate partidele la fel, dar sigur că nu putem uita că anul trecut ne-au învins în campionat de două ori și nu mai dorim ca acest lucru să se repete. Jucăm acasă, vrem și putem să facem un joc bun și să câștigăm”, a punctat mijlocașul de bandă al Șoimilor.

Național Sebiș a pierdut patru titulari din echipa de anul trecut, iar acest lucru s-a cam reflectat și în meciurile verii, fie ele amicale sau eșecul cu 2-0, din Cupă, de la Cermei. Portarul Poiană, fundașul Siminic și mijlocașii Săulescu și Zs. Vereș a fost înlocuiți deocamdată cu fotbaliști în general tineri, precum Jianu și Gakos, între buturi, sau Moisi, Stepancev. Ad. Pop (fundași), Ciochină, Goșa (mijlocași) și atacantul Szekely. „Sigur că am pierdut patru jucători importanți față de campionatul trecut, care și-au făcut foarte bine treaba la Sebiș și au contribuit la clasarea noastră pe podium. Acum rămâne de văzut cum reușesc noii veniți să-i facă uitați pe aceștia, iar prin evoluțiile întregii echipe să facem cel puțin parcursul din campionatul trecut. Cred că fizic și tactic stăm bine și vom aborda meciul de la Pîncota la victorie. Fiind prima etapă este foarte important cum pornim și mai ales să ne arătăm adevărata față, nu cea din Cupă, de la Cermei. Psihic, am trecut peste acel eșec, mai ales că au fost și lucruri bune cum a fost o posesie superioară față de adversarul nostru și cele câteva ocazii clare. Dar, e clar că vrem și putem mult mai mult”, a menționat vârful Marco Enciu, aflat la al doilea sezon în tricoul Sebișului.

Dacă oaspeții nu ar trebui să aibă probleme la derby-ul de vineri, de la ora 18, lipovanii îi au pe margine pe Vasiu și Vasinc (în recuperare după accidentări).

Formații probabile:

Lipova: Filip – Savin, Calvin, Bercu, Filimon – C. Poiană, M. Popa, S. Popa, D. Rusu – Sulea, Trabalka.

Sebiș: Jianu – Poștoarcă, Moisi, Dumitrache, Stepancev – Pintea, Ruță – Mărgărit, Onțel, Cl. Vereș – Enciu.

Arbitri: George Roman (Grădinari – Timiș) – Alexandru Filip și Alin Botiș (ambii din Timișoara)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.