Bălu: „Nu a fost revanșă, ci o simplă victorie…meritată” v.s. Sabău: „Vreau să joc pozitiv, indiferent dacă sunt pe locul 1 sau pe 6”

Bălu: „Nu a fost revanșă, ci o simplă victorie…meritată” v.s. Sabău: „Vreau să joc pozitiv, indiferent dacă sunt pe locul 1 sau pe 6”

Liderul seriei a IV-a a Ligii a 3-a rămâne cu o singură victorie în retur, 4-3 acasă cu „lanterna” din Ocna Mureș. Astăzi, Șoimii Lipova a pierdut (1-2) în fața unei contracandidate directe la locul promovabil și lupta la vârf e mai deschisă ca niciodată. Cugir și Dumbrăvița sunt acum la -1, acolo unde poate veni și Reșița dacă bate mâine, la Hunedoara.

Ca și în precedentele partide, Dumbrăvița s-a dovedit o formație extrem de pragmatică. Fără a străluci în joc și chiar stând la cutie în prima repriză, formația timișană și-a atins scopul și împotriva liderului, care o bătea cu 7-2 în tur. „Nu a fost o revanșă, a fost doar o simplă victorie a băieților mei. O victorie minunată, o victorie muncită, care, cred eu, este și meritată, chiar dacă în prima repriză am dat senzația că am fost dominați. Dar, am fost dominați pentru că așa am dorit noi. Oricum, singura ocazie mare a reprizei a fost a noastră. La pauză, le-am cerut jucătorilor să evoluăm prudent, cu mingea jos, în profunzime, pe contre și iată-ne astăzi victorioși. Este numai și numai victoria băieților mei și pentru asta îi felicit. Noi ne vedem de munca noastră, ne pregătim săptămânal intens, luăm fiecare etapă în parte și vom vedea la final. Lipova este o echipă foarte bună, bine antrenată, cu jucători de calitate, nu întâmplător este pe primul loc. Este o echipă serioasă, care, din punctul meu de vedere, face cinste fotbalului”, a declarat Sorin Bălu, antrenorul „alb-verzi”.

Cel puțin până mâine, Dumbrăvița e pe locul 3, iar Lipova rămâne încă lider indiferent de celelalte rezultate ale rundei. Însă, „șoimii” și-au pierdut avansul important avut în pauza de iarnă în fața principalelor urmăritoare: Dumbrăvița (+5), Cugir (+6), Reșița (+8). „Eu sunt mulțumit de meciul pe care l-am făcut, cred că am controlat partida în permanență, am avut posesia, am fost echipa mai pozitivă. Într-adevăr, nu a venit rezultatul, dar pentru mine ca antrenor contează mai puțin dacă vine sau nu, important este cum jucăm. Nu știu dacă meritam mai mult, vom vedea la finalul campionatului. Am luat gol la o fază fixă, se poate întâmpla oricând. Foarte importantă e reacția pe care am avut-o după ce am luat gol, am încercat să jucăm la fel, nu ne-am speriat, am avut încredere”, a spus Flavius Sabău.

Antrenorul lipovanilor consideră exagerată decizia arbitrului de a-l elimina pe juniorul Dennis Rusu, după o oră de joc. „Sunt puțin dezamăgit de cartonașul roșu pe care l-am luat, acolo s-a rupt jocul. A fost mult mai greu în 10 oameni, dar cu toate astea am reușit să înscriem. Am înțeles că i-a dat cartonaș pentru intenția de a lovi adversarul. Dacă la un meci între locul 1 și locul 2 se dă roșu pentru intenția de a lovi adversarul și așa trebuie arbitrat nu e nici o problemă, mergem mai departe. Eu îmi doresc un singur lucru de la fotbal: să câștige echipa care joacă pozitiv, pentru că dacă vom juca doar negativ, părerea mea e că nu ne îndreptăm nicăieri cu fotbalul. Eu vreau să joc pozitiv, indiferent dacă sunt pe locul 1 sau pe locul 6”, a adăugat Sabău.

Runda viitoare, Lipova nu mai are voie să facă pași greșiți acasă, cu Galda, în timp ce Dumbrăvița pare a avea parte de o deplasare facilă, la Deva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.