Au mai rămas doi pași: Victoria Felnac – Șoimii Lipova 0-4

Au mai rămas doi pași: Victoria Felnac – Șoimii Lipova 0-4

Una dintre cele trei finale ale Lipovei până la finalul sezonului s-a consumat la Felnac, cu ultima clasată în Top 6 Liga 4-a Arad. Meciul nu a avut istoric, vizitatorii conducând încă de la pauză cu scor de neprezentare. Deși VI-FE a avut câteva ocazii bune la reluare, Șoimii au rămas cu punctele și încă doi pași (meciurile cu Sântana și Păuliș) de parcurs până la titlul de campioană.

Startul meciului a fost sub semnul echilibrului, gazdele încercând să stea cât mai sus în teren și să pună probleme în atac.  Nu au reușit, iar elevii luiFlavius Sabău au trecut încetul cu încetul la cârmă.

În primele 20 de minute am consemnat doar două reluări peste poartă ale lui Trabalka (2) și Vasinc, după centrările de pe stânga a lui Gherghel. Cele trei ocazii au anunțat, totuși, deschiderea scorului. Aceasta a venit în minutul 23, când Trabalka a centrat nestingherit în mijlocul careului mic, de unde Vasinc a trimis cu capul puternic, iar Pașcalău nu a putut evita golul. Zece minute după, la o nouă fază legată a Șoimilor, Trabalka a tras cu stângul, din 0 metri, lângă bara de la colțul scurt pentru 0-2. Cu trei minute înainte de pauză, Gherghel și-a încununat startul bun de meci cu golul cu numărul trei. Mijlocașul de bandă a primit o minge la marginea careului, a tras cu efect din prima și mingea s-a dus la colțul lung: bară – gol!

Nemaiavând ce pierde, Felnacul a ieșit la joc și și-au creat primele ocazii la buturile adverse. Mai întâi, Mărușteri a tras din unghi exact pe direcția lui Bujor, apoi Sabău a nimerit transversala cu o torpilă de la 28 de metri și, în fine, șutul în cros al lui Balint din lateral stânga a fost parat de portarul oaspeților. Dar, și Pașcalău a avut de lucru la o centrare șutată a lui Piț, în timp ce Gherghel a greșit pasa din poziție bună. Intrat pe teren în locul lui Gherghel, Filimon a ieșit rapid în evidență cu un șut scos din vinclu de Pașcalău, apoi cu un lob peste poartă și în fine cu un lat în transversală după centrarea lui Orza.

Petri a avut ocazia meciului pentru gazde, reluând cu capul, din numai 3 metri, peste poartă, mingea atinând și pământul. Cu 5 minute înainte de final, Trabalka putea face dubla, dar șutul său de la marginea careului a trecut de puțin pe lângă bara din stânga lui Pașcalău. În schimb, Vasinc nu a refuzat oferta, și a pus latul din 4 metri la centrarea pe jos a lui Filimon. Așadar, teamul alb-albastru a câștigat detașat un meci considerat (doar) pe foaie complicat.

Formații:

Felnac: Pașcalău – Țugulescu, Brozbic, Dubeștean, Moisă – Mărușteri, Sabău (77 Adam), Butura, Petri – Balint (74 Stanciu), Băd.

Lipova: Bujor – Kocsis, Calvin, Pantea, Tomuț – Piț (66 Filimon), Bier (80 Bercu), S. Popa (78 Simion Orza), Gherghel (77 Orza) – Vasinc, Trabalka.

Arbitri: Alin Bolcaș – Emil Cristea, Silviu Mocanu. Observatori AJF:  Mihai Jivan, Marcel Vida.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.