Atacanții au deblocat Lipova! Sulea: „Ne-am regăsit pofta de joc, dar gândire pozitivă am avut mereu”

Atacanții au deblocat Lipova! Sulea: „Ne-am regăsit pofta de joc, dar gândire pozitivă am avut mereu”

Șoimii Lipova a acuzat despărțirea de golghterului Kevin Trabalka, iar rezultatele din debutul stagiunii au fost sub așteptări. Până în etapa a 8-a, „alb-albaștrii” câștigaseră un singur meci, iar legarea primelor victorii din acest campionat a coincis cu deblocarea atacanților. La Pecica și vineri, cu Dumbrăvița, în avanposturi au apărut Dennis Rusu și Andrei Sulea.

Cinci goluri pentru 6 puncte au reușit cei doi, Sulea fiind autorul unei „duble” în disputa cu timișenii lui Bălu. „Avem nevoie de puncte și de moral și iată că legăm victoriile, deci suntem pe drumul cel bun. Marcând trei goluri în ultimele două partidei, mi-am regăsit pofta de joc. Atât eu, cât și colegii mei și cred și sper să o ținem tot așa. Am trecut de periaoda grea în care nu ne ieșea nimic și nu aveam încredere în noi. Ne pregătim foarte serios la antrenamente, lucrăm mult tactic și la meciuri reușim să ducem mingea până la vârfuri și iată că de două etape nu mai ratăm tot, ci marcăm din faze clare. Personal îmi doresc să fiu sănătos, să pot să joc și să îmi fac datoria de atacant, să marchez goluri”, a spus atacantul originar din Târgu Jiu, aflat la a treia echipă arădeană în cariera sa, după Național Sebiș și Lunca Teuz Cermei.

Întrebat cum a fost gestionată perioada fără victorii, Sulea a adăugat: „Evoluția noastră se datorează gândirii pozitive, pe care am avut-o mereu. Antrenorul ne învață tot ceea ce trebuie, iar nouă ne rămâne de făcut exact ceea pregătim. Asta s-a văzut nu doar în partida dificilă cu Dumbrăvița, ci și în celălalte. Construim frumos, sunt faze lucrate, nu e nimic întâmplător. Victoria cu 3-0 cu Dumbrăvița e cu atât mai prețioasă cu cât a venit în fața unei echipe cu destui jucători experimentați, cu meciuri în ligile 1 și 2”. 

Trabalka a terminat stagiunea trecută în tricoul Lipovei cu 26 de reușite, avându-l mai de fiecare dată lângă el pe Sulea, care i-a și oferit destule „assisturi”. De altfel, chiar antrenorul Flavius Sabău susține că elevul său e mai degrabă un pasator decât un finalizator.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.